GİRESUN / DERELİ - Kurtulmuş İlkokulu

Kurtulmuş İlkokulu

Kurtulmuş Köyü/DERELİGİRESUN
Vizyon
Köy ile merkez arasındaki eğitim seviyesi farkını ortadan kaldırmak ve köydeki eğitim anlayışını çağdaş seviyeye ulaştırmak.
Misyon
Çalışanların ve öğrencilerin huzur ve güvenini temin ederek, çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitimi´nin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisi kullanabilen,çağdaş düşünen; milli,manevi,insani,evrensel etik değerlere sahip olan tam donanımlı iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek için varız.
Ulaşım
Giresun-Şebinkarahisar Karayoluna 3 km.Yol asfaltttır.Köy minübüsleri ve servis ile ulaşum sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşıma merkezi olup öğrenciler Kurtulmuş, Alancık ve Yaylacık köylerinden servislerle taşınmaktadır. Okulumuz öğretmenleri ise Öğretmen Servisi ile Giresun il merkezine gidiş geliş yapmaktadır
Yerleşim Yeri
Köyümüz kendi için de beş farklı yerleşim topluluğuna ayrılmıştır.İlçemizin en kalabalık köylerinden bir tanesidir.
İL MERKEZİNE 37,5 KM ; İLÇE MERKEZİNE 7,5 KM
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Spor Kulübü koordinesinde her yıl futbol, voleybol ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren her sene "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" düzenlemiştir. Okulumuzda 2023 Eğitim Vizyonu´na uygun olarak Robotik ve Kodlama Atölyesi oluşturulmuş olup, burada öğrencilerimize algoritma ve kodlama eğitimi verilmektedir. Okulumuz Bilim Kahramanları Derneği´nin düzenlemekte olduğu Robotik ve Kodlama turnuvalarına katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Öğrencilerimiz "Bu Benim Eserim", "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" ve E-twinning kapsamında projeler hazırlamaktadır.
Bilgi almak için 05374365234 arayabilirsiniz